Hoppa till innehåll

Utflykt med ESAB IV till Knarrholmen

ESAB IV Knarrholmen onsdag 12 juli

foto Göran Rydell och Anita Löndén Hansson

Turen den 12 juli med ESAB IV började blåsigt och lite kyligt, men väl på Knarrholmen hade vinden mojnat och solen sken värmande.

Även denna gång hade Janne Berntsson ställt upp som ciceron på en vandring runt ön, då han bl.a. berättade om det lilla rödmålade huset som gömde ingången till ett stort bergrum, där militärer satt med radar under kriget och bevakade inloppet till Göteborg och om kanoner som drogs på en ramp upp till den högsta punkten. Det har naturligtvis också varit många roliga händelser, som danser och fester som hölls i Rotundan. Vi fick också titta in i Berntssons stuga, som nu tillhör den nybildade bostadsrättsföreningen Tältstaden.

Sedan var det dags för en god lunch i restaurangen vid färjeläget innan vi styrde hem mot Maritiman i härligt sommarväder. 10 nöjda esabseniorer tackade den duktiga besättningen och ciceronen Janne, som tillsammans gjorde vår utflykt till en trevlig dag.

Anita Löndén Hansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.