Hoppa till innehåll

Utflykt till Falbygdens Ost, Hornborgasjön och Herrljunga Cider

Onsdag den 4 april planerar vi en dagstur med buss till bl.a. Hornborgasjön. Tranorna har tagit sig från Rügen i norra Tyskland, där de rastat på sin resa norrut. Vissa dagar kan det vara ca 20 000 fåglar som samlas på fälten under själva dansen.

Resan innehåller först ett stopp i Falköping på Falbygdens Ost, där vi får kaffe och ostsmörgås och ges möjlighet att inhandla ostar.

Sedan åker vi vidare till Hornborgasjön och dagens höjdpunkt. Här visar en lokalguide oss området och berättar för oss om tranornas värld. Ta gärna med en kikare.

Lunchen, som består av köttfärspaj, sallad, bröd och vatten, kaffe och kaka, serveras en trappa upp (ingen hiss) på Conditori Nordpolen i Vara. V.g ange ev allergier.

På vägen hem gör vi ett besök på Herrljunga Ciders bryggeri med rundvisning och presentation av företagets historia. I deras gårdsbutik kan man provsmaka bryggeriets drycker och handla.

Avgångstider: från Göteborg (Operan) 08.00, Lerum (Shelltappen Hulan) 08.15.

Hemkomst: till Göteborg ca 17.30.

Resan genomförs i regi av Rolfs Flyg & Buss, men Seniorklubben subventionerar 50%.

Bindande anmälan görs därför genom att betala in 300 kr per person till Seniorklubbens Pg 475 7692-1 senast 22 februari och ange namn på deltagaren/deltagarna och ev allergier. Vi kommer att skicka en deltagarlista till Rolfs F&B. Klubben har reserverat ett visst antal platser, så först till kvarn ……….

Vid ev frågor, kontakta Anita Löndén Hansson på 0739-727580.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.