Hoppa till innehåll

Vad händer i coronatider?

Hej alla esabseniorer.

Nu har Corona funnits i vår omvärld i sju månader. Vad händer när vi inte kan göra det vi brukar göra? Här på vår hemsida skulle jag gärna locka till inskick från er, vad har ni gjort under denna tid? Dela med dig till dina kollegor från ESAB. Först ut är Anita Lönndén Hansson.

Anitas berättelse

Oktober, höstväder, flyttat hem från landet – inte kul. Men man får tänka positivt. Vi har hittills klarat oss från Covid-19. Sonen Anders och hans Petra har inte gjort det. Men behövde inte uppsöka sjukvården och har nu antikroppar. 

Trots att vi försökt isolera oss genom att vara nästan sex månader i stugan vid havet, blev det till slut lite social abstinens. Så när det varit utesittarväder, har vi haft en hel del besök och vi har också gjort några besök.

På examensdagen firade vi barnbarnen Filip, som slutade nian och Max, som slutade sexan, i det fina vädret i deras trädgård.

Anders fyllde 40 år i mars och flera av oss hade också haft födelsedagar under våren, så det firades på midsommarafton i Sofias trädgård. Vi hann precis äta färdigt och sedan kom regnet – typiskt. Vi hade då inte träffat Andersfamiljen sedan i höstas!

I början av september gjorde vi en liten svemester. Andersfamiljen hade då flyttat till Roslagen till en mycket rymlig villa 300 m från havet och har blivit med båt. Vi njöt av båttur till Ingmarsö för en lunch på uteserveringen och en annan dag hade vi picknick vid en standnära grillplats. En jättemysig helg. 

På hemvägen övernattade vi i Örebro och var dagen efter i Forsvik och besökte Bruksmuseet och slussen, som är den första som byggdes i Göta Kanal och även den högst belägna. Lunch i hamnen i Hjo och sedan hade vi tänkt fika på Vulkanön i Tidaholm. Icke, kaffestugan och museer var stängda. Slut på säsongen eller coronaorsak?

Bärtillgången har ju varit god. Roland har plockat och rensat och jag har kokat blåbärssylt.

Roland har också rivit en gammal Friggebod och en vedbod på landet för att göra plats för ett Attefallshus/en gäststuga.

Så lite nytta har vi även gjort denna ovanliga sommar.

Anita Lönndén Hansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.