Hoppa till innehåll

Besök på Residenset

Den 14 november var 25 ESAB-seniorer på Residenset och fick en guidad visning av landshövdingens fru, Ann-Christine Bäckström. Hon gav oss en mycket uppskattad rundtur och presentation av husets historia, ägare och invånare från 1650 till nutid, liksom av de många konstnärer, designers och formgivare som bidragit till utsmyckningen av de många rummen. Hon berättade också anekdoter från olika besök av kungligheter och andra svenska och utländska dignitärer. Avslutningsvis blev bjudna på husfruns, Ann-Marie Petterssons, berömda äpplekaka. En väldig trevlig eftermiddag med mycket historia och historier och många skratt.

Bifogar en länk om det är någon som vill läsa om Göteborgs äldsta hus:

http://www.sfv.se/sv/fastigheter/sverige/vastra-gotalands-lan-o/residenset-i-goteborg/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.